m
Follow us

Ismerjétek meg a Körös-Holtág természeti szépségeit!

Ismerjétek meg a Körös-Holtág természeti szépségeit!

Szarvas és térségében található a milliónyi természeti élményt rejtő Körös-holtág, hazánk egyik legnagyobb állóvize, kedvelt horgász és nyaralóhely. Csodálatos a növény és állatvilága, kifejezetten ajánljuk a víz és a természet szerelmeseinek.

A környék természeti látnivalókban különösen gazdag. Ajánljuk a Körösvölgyi Látogatóközpontot és Állatparkot, amelynek a szarvasi Csáky-kastély kertje, a Kákafoki Körös holtág által körülölelt Anna-liget ad helyet. A látogatók az évszázados Körös-ártéri fák között, az 1,5 km-es tanösvényen és sétányon haladva a Dél-Tiszántúl és a Dél-Alföld állatfajait figyelhetik meg testközelből. A túrát interaktív elemekkel, gyógynövényes kerttel, vizes élőhely bemutatóval tették érdekesebbé, hogy az érdeklődők minél tágabb ismereteket szerezzenek a térség élővilágáról.

Látogassatok el a Szarvasi Arborétumba is, amely Szarvason mintegy 65 hektár területen fogadja a látogatókat. Az arborétumban 1600 fa- és cserjefaj található, melyből 1200 lomblevelű, 250 lágyszárú növényfaj. A botanikai ritkaságok mellett, számos állattani érdekességekkel is büszkélkedhet az arborétum: 150 madárfaj él a területen, 30 páva , 440 rovarfaj és 2 emu. Az igazán érdekes növény-különlegességek pl. az óriás Hegyi Mamutfenyő, a Kínai Mamutfenyő és a 200-250 éves Kocsányos tölgyek.

Akár lazulós, heverészős, semmittevős programra vágysz, akár aktív, élményeket, látnivalókat, természetközeli élményeket beiktató programra, a Körös-partján kedvedre válogathatsz a látnivalókból.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.